Skal din bil på værksted?

Mekaniker

Der er mange ting du skal være opmærksom på, når din bil skal på værksted, der kan nemlig være stor variation i priserne, og man kan let komme til at betale for meget. Det gælder både hvis din bil skal til det planlagte eftersyn, men også hvis den skal på værksted pga. en skade. Derfor skal du være opmærksom på ændringerne i fx Ford-, Mercedes og Renault værkstedspriserne, og selvfølgelig også alle andre værksteders priser. Det er vigtigt at du vælger et værksted du stoler på. Hvis man har et værksted som man altid kommer hos, så kender man hinanden og man kender til priserne, og dermed er det ikke lige så let at blive snydt.

 

6 punkter du skal være opmærksom på

Du kan især falde over 6 punkter hvor du risikerer at betale for meget. Derfor er det især disse områder du skal tjekke en ekstra gang.

 

Uventede afgifter

Når man har fået sin regning af værkstedet, så skal man se efter om der er poster der hedder ”miljøafgift” eller ”returafgift” eller andre afgifter der ikke burde være der. Det kan nemlig godt være, at det er en opfundet afgift som kun dette ene værksted har.

 

Unødvendige udskiftninger

Ofte ved man hvad der skal udskiftes når man tager på værksted med sin bil, og derfor skal du være opmærksom på, om du har fået skriftet dele som ikke har været nødvendigt. Du kan være smart og kræve at få set de elementer der er skiftet ud.

 

”fredag”

Når bilen skal på værksted så skal de ikke ske en fredag eftermiddag. Alle vil gerne hjem på weekend, og man kan være sikker på at mekanikeren også gerne vil hjem på weekend og han dermed har travlt. Så enten bliver din bil ikke klar, eller også bliver arbejdet ikke gjort ordentligt.

 

Overpriser på reservedele

Man skal være opmærksom på, at ens værksted ikke tager overpriser for de reservedele der bliver udskiftet.

 

Udskiftning af luftfilter

Ofte kan en mekaniker finde på at skifte luftfilteret uden at det er nødvendigt. Derfor bør man vide, at denne først skal skifte når den er fyldt med skidt, og bliver den skiftet bør du se den gamle efterfølgende.

 

Påfyldning af væsker

Mange bilejere vil selv fylde olie og sprinklervæske på deres bil, men også mekanikerne fylder væsker på, når bilen er til service, og det kommer du til at betale for. Derfor er det en god idé at nævne det over for mekanikeren inden, hvis der ikke skal fyldes nogen former for væsker på bilen.

Du skal ikke lede længere for at finde en bil side som kan give dig de vigtige informationer omkring hvilken bil du skal have næste gang. Sørg derfor for at læse vores guides.

© Veritaswebsites.com – 2019 All Rights Reserved